Fremvisning af egen bolig
Efter en bolig er sat til salg på BoligHit kan fremvisningen foregå enten enkeltvis eller ved at holde åbent hus. Begge typer fremvisning foretages af sælger og bør derfor forberedes i god tid.

Enkeltfremvisning
Kontakt mellem køber og sælger angående fremvisning foregår via telefon eller e-mail. Fremvisningstidspunktet aftales indbyrdes, så det passer begge parter. Aftal altid en tid som giver sælger mulighed for at klargøre ejendommen før fremvisningen.

Åbent hus
åbent hus afholdes ved at annoncere på BoligHit. Inviter altid til åbent hus i god tid (nogle uger i forvejen), således at potentielle køberne kan booke kalenderen. Ved åbent hus er fordelen, at der spares fremvisninger og at interesserede købere kan påvirke hinanden. Når interesserede købere mødes, opstår der ofte en stemning af, at alle andre potentielle købere vil købe boligen for næsen af en. Dette kan fremme beslutningen om at slå til. En ulempen ved åbent hus kan være, at sælger ikke altid får mulighed for at komme i dialog med de enkelte fremmødte. Herved er der ikke mulighed for at diskutere og afklare eventuelle misforståelser, som kan afskræmme potentielle købere.

Hvordan forbereder man sig på; en fremvisning?
Når sælger skal fremvise sin bolig til potentielle købere, er det afgørende, at boligen er præsentabel. Kun få potentielle købere vil være interesseret i en bolig, som ikke er gjort rent, ryddet op og som ser misvedligeholdt ud. Alle ved, at det er lettere at få en god pris for en vare, hvis den præsenterer sig pænt. Sælger kan inden fremvisningen udføre en række små kneb og justeringer for at give køber det bedst mulige indtryk af boligen. BoligHit vil her byde på 10 gode råd til, hvordan sælger bedst forbereder en fremvisning.

10 gode råd
Det bedste råd vi kan give er at betragte sin bolig med en købers øjne. Hvad vil du selv lægge mærke til, når du skal ud og købe ny bolig?!
  • 1. Det første køber lægger mærke til er, om boligen virker pæn og ryddelig. Det er et spørgsmål om, at få køber til at føle sig godt tilpas og hjemme. De færreste købere vil føle sig godt tilpas i et hjem, hvor der ikke er ryddet pænt op. Derfor bør der altid være opryddet og rengjort. Giv således køkken og badeværelse en rigtig god tur inden rundvisningen. Ovnen og spejlene skal gerne skinne. Ligeledes vil det være en rigtig god ide at fjerne kalk og urenheder i brusenichen, på toilettet og i badekarret. Blankpolerede håndvaske og vandhaner giver et rigtig godt indtryk.
  • 2. Det næste køber sandsynligvis vil lægge mærke til, er boligens generelle tilstand. Kun de færreste købere er interesseret i, at skulle foretage en gennemgribende renovering af din bolig, inden de kan flytte ind. Derfor er det meget vigtigt, at du forsøger, at udbedre åbenlyse småskader som fedtpletter på væggene, tapetskader, manglende loft eller gulvlister, revnede klinker, træværk der trænger til at blive malet, døre og hængsler der knirker og lignende. Disse mangler giver køber et indtryk af, at boligen er misvedligeholdt. Udgifterne til reparation af småskader vil som regel være langt mindre end det prisafslag, køber vil forlange, hvis boligen ikke præsenterer sig som velholdt. En vedligeholdt bolig er ligeledes langt nemmere at få solgt hurtigt.
  • 3. Lyse farver giver altid en følelse af varme og rummelighed. Hvis boligen har meget mørke farver på væggene, anbefaler BoligHit, at boligen males i lyse farver inden fremvisningen. Du kan f.eks. købe 10 L billig hvid maling i de fleste byggemarkeder. Lys har som bekendt en afgørende betydning for vort velbefindende. Derfor anbefaler BoligHit også, at du ruller persiennerne op eller trækker gardinerne fra. Fremvises boligen i gråvejr eller om aftenen, bør du tænde så mange lamper i huset som muligt. Tændte stearinlys skaber ligeledes en hyggelig og indbydende stemning.
  • 4. Blomster og andet grønt giver også en følelse af velvære. Friske og velduftende blomster i flotte vaser, vil give køber en positiv og hjemlig oplevelse. Hent derfor altid blomster fra haven eller køb en buket i den lokale blomsterforretning.
  • 5. Hører der have til boligen, er det vigtigt, at den virker helholdt og overskuelig. Slå derfor altid græsset et par dage i forvejen. En velplejet have og nyklippet græs tyder på orden - såvel ude som inde.
  • 6. Husk altid at lufte godt ud lige inden huset skal fremvises. De fleste købere vil kunne fornemme, hvis der er indelukket eller hvis den ryges i boligen. Derfor er det en fordel med en god udluftning.
  • 7. Varme giver alle en følelse af ”hjem”. Efter udluftningen er det derfor en fordel, hvis du i vinterhalvåret varmer godt op eller tænder ild i brændeovnen eller pejsen. Varme og åben ild giver en følelse af velvære og hygge.
  • 8. Dufte er også vigtige for følelsen af velvære. Derfor anbefaler BoligHit et simpelt kneb inden rundvisningen; bag brød i ovnen!. Duften af frisk brød vil ofte vække behagelige associationer hos køber.
  • 9. Giv køber lidt tid for sig selv. Er man for pågående, kan køber føle sig presset. Mange købere kan godt lide at gå lidt for sig selv og evaluere og evt. diskutere fordele og ulemper ved boligen. Giv altid køber mulighed for at stille spørgsmål så der ikke opstår misforståelser.
  • 10. Hvis du har hund, så få andre til at passe den under fremvisningen. Det er ikke alle købere, der bryder sig om eller kan tåle hunde. BoligHit ønsker dig held og lykke med fremvisningen af din bolig.
 
Luk vindue
Brugernavn:
Kodeord:
Glemt?
Søg Log ind