10 gode råd ved køb af bolig.
  • 1. Overvej altid grundigt hvorfor du ønsker at købe ny bolig. Køb af bolig kræver energi og koster altid penge til advokaten, afgifter til staten, penge til banken, penge til fraflytning samt penge til klargøring og indflytning i den nye bolig.
  • 2. Overvej altid grundigt om ejendommens pris ligger indenfor din økonomiske formåen. Der skal helst være lidt luft i budgettet. Det bliver nemt for surt, hvis der aldrig er lidt ekstra til en god bøf og en flaske rødvin. Bed din bank om at udarbejde et rådighedsbudget som tager højde for alle indtægter og udgifter.
  • 3. Sammenlign altid boligens pris med tilsvarende boliger i området. Du kan få din bank til at vurdere om prisen virker acceptabel.
  • 4. Overvej grundigt finansieringsformen af din nye bolig. Der findes mange låntyper. Du kan vælge mellem et fastforrentet lån, lån med variabel rente (flexlån), afdragsfrie lån og banklån. Lånene fås med forskellig løbetid - jo kortere låneperiode jo billigere. Til gengæld skal du afdrage flere penge pr. måned.
  • 5. Få din advokat til at rådgive dig om, hvilke ting man skal igennem inden, undervejs og efter købet af din nye bolig.
  • 6. Få advokaten til at udarbejde en skriftlig aftale om advokathonoraret og de nærmere vilkår for advokatens arbejde. Aftalen skal indeholde, hvilke ting advokaten skal tage sig af og hvilke ting du selv skal tage dig af i forbindelse med købet. Med en skriftlig aftale undgår du uforudsete udgifter i forbindelse med dit boligkøb.
  • 7. Underskriv aldrig en købsaftale uden advokatforbehold. Med et advokatforbehold i købsaftalen, kan du underskrive denne uden, at det koster dig noget, hvis din advokat ikke godkender handlen. Hvis du glemmer advokatforbeholdet, koster det dig normalt 1% af købsprisen at fortryde købet.
  • 8. Foretag altid en grundig besigtigelse af ejendommen. Bed altid om at få lov til at se ejendommen mere end én gang. Man bliver ofte forblændet af boligens positive sider første gang, man får en rundvisning. Vi anbefaler, at du medbringer en håndværker eller lignende i din omgangskreds. Personen vil kunne hjælpe med at vurdere ejendommens tilstand og mangler.
  • 9. Gennemgå altid tilstandsrapporten og vurder om du vil kræve afslag i prisen på baggrund af denne. Overvej ligeledes om du ønsker at tegne en ejerskifteforsikring. Især på ældre boliger bør du overveje ejerskifteforsikringen.
  • 10. Spørg altid efter boligens energimærkning og energiplan. Har boligen et stort energiforbrug, bør dette afspejles i boligens pris.
 
Luk vindue
Brugernavn:
Kodeord:
Glemt?
Søg Log ind